Behandeling Floaters

YAG laserbehandeling

Het behandelen van floaters met laser is reeds mogelijk sinds de jaren tachtig maar de resultaten waren omwille van technologische onvolmaaktheden teleurstellend. Tegenwoordig zijn er nieuwe generatie YAG laser apparaten beschikbaar die een veel effectievere laserbehandeling van floaters mogelijk maken. Het grote voordeel van de laser t.o.v. een operatie is de zeer geringe kans op complicaties. In de VS is de YAG laser behandeling door de bevoegde instantie (The U. S. Food and Drug Administration) goedgekeurd en geclassificeerd als een non-significant risk procedure Voornaamste risico is het beschadigen van de lens of het netvlies. Dit kan gebeuren als de floater zich te dicht bij een van die structuren bevindt. Als de lens wordt geraakt kan er staar optreden. Als een laser shot het netvlies raakt in de buurt van de macula of gele vlek dan kan er een blinde vlek ontstaan. Indien een floater zich bij u op een ongunstige locatie bevindt zullen we het laseren afraden.

De behandeling

U krijgt pupil verwijdende en verdovende druppels toegediend en de oogarts maakt gebruik van een contact lens om het laserlicht op de floater te richten. Tijdens de laser ontstaan er kleine gasbelletjes. Gedurende de eerste uren tot 1 dag na de behandeling kan u deze onder in beeld waarnemen. De behandeling duurt ongeveer 15 tot 30 minuten. Voor een optimaal resultaat zijn er vaak meerdere laser sessies nodig. Onmiddellijk na de behandeling is het zicht wat wazig onder meer omdat de pupil nog wijd is en het oog verblind door het licht. Na enkele uren trekt dit bij.

Voor uitvoerige informatie over de oogaandoening en de behandeling kunt u onze behandelingsbrochure downloaden.

Medewerkster JeanetteHeeft u verder nog vragen over de werkwijze, behandelingen en mogelijkheden van onze kliniek? Klik dan op onderstaande button om meer informatie bij ons op te vragen. Hier kunt u ook terecht voor het maken van een eerste bezoek polikliniek.

Neem contact op