Over ons

OoglaserCentrum Drechtsteden (OLCD) is als privékliniek gespecialiseerd in ‘scherp zien zonder bril of lenzen’. Door middel van een ooglaserbehandeling, lensimplantatie of ooglidcorrectie kan OLCD vrijwel iedereen een oplossing bieden voor een comfortabeler leven zonder afhankelijkheid van optische hulpmiddelen.

Ervaren specialisten

Het zeer ervaren OLCD-team van betrokken specialisten staat garant voor de best mogelijke oogzorg. Van dit team maken de oogartsen Gerard Groothuizen en Albert Vos, optometrist Martin Struijk en officemanager Jeannette van der Tak al vanaf de start in 2002 deel uit. Medio 2014 werd het team uitgebreid met optometrist Mark Bunt. OLCD beschikt over de meest geavanceerde laser- en onderzoeksapparatuur.

Persoonlijke aandacht

Door de bewust kleinschalige opzet bent u bij OLCD verzekerd van maximale persoonlijke aandacht. Direct na de ingreep is zelfs 24 uurs nazorg beschikbaar: u krijgt een mobiel telefoonnummer mee dat u bij vragen of (vermeende) problemen op elk gewenst moment kunt bellen. Tijdens het gehele traject, vanaf het vooronderzoek tot en met de laatste nacontrole, heeft u steeds te maken met dezelfde personen. Dit zorgt voor wederzijdse bekendheid, waardoor de contacten informeler en plezieriger verlopen.

Voorkeurskliniek voor verzekeraars

OLCD voldoet uiteraard aan de zware eisen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De eigen behandelprotocollen gaan echter verder. De kliniek is in het bezit van het ZKN-keurmerk, wordt aanbevolen door grote verzekeraars als IZA, IZZ, Univé en VGZ. De OLCD-oogartsen zijn lid van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap en het Nederlands Gezelschap voor Refractie Chirurgie. Zij zijn allen in het bezit van het NOG-keurmerk. De optometristen zijn aangesloten bij de Optometristen Vereniging Nederland en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister paramedici. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de refractiechirurgie bezoeken zowel de oogartsen als de optometristen regelmatig vakbijeenkomsten in binnen- en buitenland.